luni, 24 august 2015

Click fraud detection - sau cum detectam frauda PPC



Xiona este un software special conceput pentru cei care intampina probleme in desfasurarea campaniilor de tip PPC (pay per click), in sensul ca bugetul alocat zilnic poate fi consumat de unii internauti care dau mai multe clickuri pe reclamele afisate. In acest mod, campaniile nu sunt eficiente, nu isi ating scopul, iar banii sunt aruncati pe apa sambetei. 

Din fericire, Xiona a gasit modalitatea perfecta de a stopa fraudele comise frecvent in acest domeniu, printr-o idee simpla, acela de a bloca adresele IP care desfasoara activitati suspecte. Tot ce trebuie sa faca cei care isi doresc rezolvarea acestei probleme, este sa isi faca un cont, pentru care este necesara o adresa de e-mail valida, unde se va primi un cod de confirmare a contului. Dupa ce are loc confirmarea, utilizatorii vor putea accesa meniul „Dashboard” unde vor completa site-ul pe care il detin si doresc sa il monitorizeze, urmand ca Xiona sa prezinte un cod unic de urmarire, care se implementeaza in sursa site-ului, inainte de inchiderea etichetei „head”. Toate aceste etape vor dura cateva minute, iar dupa circa 10 minute, va incepe si monitorizarea vizitatorilor site-ului. 

Atunci cand unul dintre acestia desfasoara activitati suspecte, Xiona va alerta utilizatorul printr-un e-mail. De asemenea, este posibila blocarea adreselor IP, ori se poate ca reclamele sa fie afisate pana cand acelasi IP da un numar stabilit de clickuri. De exemplu, daca o adresa IP da 5 clickuri pe reclama, acestea pot sa nu i se mai afiseze doar acestuia, in timp ce pentru ceilalti vizitatori reclamele fiind vizibile in continuare.

Astfel, Xiona reprezinta alegerea potrivita pentru rezolvarea acestor fraude comise in domeniul publicitatii, iar utilizatorii beneficiaza de prima luna grauita. Ulterior, acestia vor putea alege unul din 4 pachete puse la dispozitie, al caror preturi incep de la 10 euro lunar. Cei care detin agentii pot negocia pretul in functie de necesitati.