miercuri, 13 martie 2019

Sunt multe motive pentru care sa alegi vinul sec


In ceea ce priveste varietatile alese cel mai frecvent de catre impatimitii consumului de bauturi alcoolice, vinul sec se afla cu siguranta in topul preferintelor, datorita aromei robuste, ce difera in functie de tipul de struguri utilizat precum si a gustului pronuntat, trasatura intotdeauna apreciata in asociere cu diverse specialitati culinare. In ceea ce priveste sortimentele de vin alb, acestea se pot clasifica la randul lor in mai multe feluri, in functie de conditiile necesare cresterii, timpul de maturare recomandat ori indicatiile de servire. Recunoscuta drept una dintre cele mai mari producatoare si exportatoare de vin din Europa, tara noastra se poate lauda atat cu soiuri autohtone, precum Tamaioasa Romaneasca ori Feteasca Regala, precum si cu denumiri cu un renume international, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc si Pinot Gris. Astfel, odata cu trecerea timpului, acest tip de bautura a devenit tot mai apreciat si mai consumat, datorita capacitatii acestuia de a imbogati gustativ orice masa.

Cum diferentiem tipurile de vin

Desi putem afirma cu certitudine ca la ora actuala vinul este bautura alcoolica preferata de toti cei ce doresc sa adauge un plus de savoare unui moment special sau in orice alte circumstante, multi afirma ca in ceea ce priveste alegerea sortimentului potrivit, se ghideaza mai mult dupa noroc. In ceea ce priveste etichetele regasite pe fiecare sticla in parte, putem spune ca sunt un barometru al caracteristicilor bauturii doar in momentul in care reusim sa deslusim ce inseamna fiecare indicativ in parte. Astfel, in timp ce vinurile de masa sunt cele cu un grad de tarie relativ mai mic, cele de calitate superioara se disting prin anumite initiale ce reprezinta indicatii de origine geografica sau detalii referitoare la soiul strugurilor. In continuare, premiul pentru cea mai buna calitate revine vinurilor cu denumire de origine controlata, ce contin insemnele DOC, pentru a atesta conditiile exceptionale in care acestea au fost produse.

De ce sa alegem un vin sec

In ceea ce priveste beneficiile aduse de alegerea unui sortiment favorit, consumul unui vin alb sec va fi intotdeauna recomandat in detrimentul celor mai dulci datorita continutului mai redus de stabilizatori, precum dioxidul de sulf, ce trebuie utilizat. De asemenea, datorita faptului ca asocierea zaharului cu alcoolul accelereaza procesul de metabolizare a acestuia, putem spune ca vinul dulce ne poate face sa ne imbatam mai repede. Prin urmare, daca dorim sa ne bucuram de aroma autentica a unui vin alb sec fara a avea parte si de alte efecte secundare mai putin placute, ideal ar fi sa optam pentru un sortiment ce contine maxim 4 grame zahar/litru. Acesta se poate asocia, in functie de preferintele fiecaruia, unor preparate din carne alba, salatelor sau pastelor, pentru un amestec armonios de gusturi, care va va incanta de fiecare data.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu